Boliglån

Når man skal kjøpe sin første bolig er det mange nye ting man kommer til å lære i prosessen, og det å få styr på både økonomien sin og nye finansielle begreper er noe av det som hører med her. For deg som skal kjøpe bolig er nemlig boliglån og finansieringsbevis noe av det du aller første kommer til å stifte bekjentskap med sammen med banken, eller andre utbydere – lenge før du legger inn ditt aller første bud på en leilighet eller annen type bolig. Men hva betyr alt dette og hvordan forbereder du deg best mulig? Les videre her!

Hva er et finansieringsbevis til boliglån?

Hvis du trenger et boliglån er noe av det første du skal tenke på ikke hvilken bolig du vil kjøpe, men heller det å skaffe deg et finansieringsbevis. Boligmarkedet er veldig varmt akkurat nå, og ting går veldig fort, så det gjelder å være hundre prosent klar til å ta et boliglån allerede før du går på din første visning. Men hvordan fungerer dette? Gjennom at du får et finansieringsbevis.

Et finansieringsbevis er noe du skal ha på plass allerede før budrunden, og er en måte å beviste for både megler og selger at du er god for de pengene du sier at du er, og ikke minst at du er klar til å handle fort og kan komme raskt videre i prosessen hvis salget går til deg. I runder der det er mange som byr kan det å ha finansieringsbeviset på forhånd være noe av det som avgjør om du vinner eller taper budrunden. Men hva er egentlig et finansieringsbevis?

Finansieringsbeviset er beviset på at du har fått godkjent et boliglån på den størrelsen som finansieringsbeviset ditt er på, og er derfor en viktig brikke i prosessen.

Tips til visning

Du har fått finansieringsbevis som viser at du kan få et stort nok boliglån til å kjøpe det du trenger, og er på vei til visning. Men hvor åpen skal man egentlig være med kommunikasjonen med megleren i forhold til finansieringsbeviset sitt? Det er lett å tenke at man bare burde være helt åpen, og når det kommer til de som er helt nye på boligmarkedet er det mange som faller i denne fellen – dette er nemlig ikke den beste måten man kan gå frem på.

Det å holde kortene litt tettere kan faktisk gi deg et mye bedre resultat, for megleren vil jo få best mulig resultat for selgeren, og kan ved hjelp av summen på finansieringsbeviset ditt presse deg opp i pris på en helt annen måte enn hvis han eller hun ikke visste hvor mye du kunne kjøpe for. Tenk derfor litt ekstra over hvor mye du deler med megleren, og når – sånn at du får like gode betingelser i salget som det selgeren gjør.

Det å be om råd og veiledning fra de rundt deg som kanskje har mer erfaring enn deg er veldig verdifullt i denne prosessen, for det er absolutt grunn til å få all den kompetansen man kan med seg i prosessen.